MBakery <3 Tampere

Lähetimme juuri seuraavan tiedotteen eteenpäin:

Suomen paras leipomo MBakery avaa uuden leipomon Tampereelle

Persoonallisilla tuotteillaan suosioon noussut leipomo-konditoria MBakery laajentaa toimintaansa Turusta Tampereelle. Tampereelle avautuu 1.10.2018 MBakeryn oma leipomo sekä myymälä Tampereen Kauppahalliin.

LsqdqXAg

MBakeryn uusi leipomo sijaitsee Tampereen Lielahdessa yhteisissä tiloissa yhteistyökumppanin Makutuotteen kanssa. Tiloja on remontoitu vauhdilla yhteistyötoiminnan aloittamiseksi ja tilat valmistuvat juuri sopivasti ennen lokakuun alkua.
Makutuotteen tarina jatkuu edelleen neljännessä sukupolvessa vahvassa yhteistyössä MBakeryn kanssa saman katon alla.

– Yleensä ajatellaan, että on kustannustehokkainta hoitaa kaikki tuotanto yhdessä pisteessä, mutta me menemmekin tässä nyt vastavirtaan alan muihin toimijoihin verrattuna, sanoo MBakerya luotsaava yrittäjä Mikko Hietala.

– Alalla usein keskitetään toiminta yhteen suureen pisteeseen ja suljetaan pienemmät toimipisteet, mutta me haluamme olla paikallinen lähileipomo ja tästä syystä päädyimmekin laajentamaan toimintaamme tällä tavoin Tampereelle.

– Tampere on meille erittäin tärkeä ja kasvava markkina-alue jo pitkään. Olemmekin nyt tehneet erittäin onnistuneita rekrytointeja Tampereen leipomolle ja on upeaa päästä aloittamaan uutta toimintaa Tampereelle heidän kanssaan. Uskomme, että paikallinen henkilökunta ymmärtää paremmin asiakaskuntaamme ja heidän toiveitaan tuotevalikoiman suhteen! Lisäksi näemme tämän asian myös ympäristönäkökulmasta, sillä nyt pystymme palvelemaan asiakkaitamme Tampereen seudulla ilman pitkiä kylmäkuljetuksia, jotka tietenkin lisäävät tuotteemme hiilijalanjälkeä.

– Olen opiskellut leipuriksi Tampereella, joten tämä on kuin kotiinpaluu, Hietala toteaa lopuksi.

CTVPVO_g

Mikko Hietalan vuonna 2012 perustama MBakery tunnetaan erityisesti värikkäistä ja persoonallisista kakuistaan ja leivoksistaan. Yritys nousi koko Suomen tietoisuuteen voitettuaan Suomen paras leipomo -tv-ohjelman vuonna 2015.

MBakeryn leipomo toimii tällä hetkellä Turussa Salvumiehenkadulla, lisäksi yrityksellä on kahvila Piece of Cake Turun kauppahallissa, ravintola M Kitchen Aurajokirannassa ja kahvila Take the Cake kauppakeskus Myllyssä Raisiossa.

Yritys tuottaa kakkuja, leivoksia, leipää ja leipomotuotteita. M-brändin liikevaihto on 3,5 miljoonaa euroa vuonna 2018 ja se työllistää noin 40 alan ammattilaista Turussa. Uusi leipomo työllistää aluksi 4 henkilöä Tampereella.

ELI jännittävää settiä on tiedossa! Stay tuned!

Uudet sivut, uudet kujeet

Vanhat nettisivumme olivat jo ehtineet taaperoikään, joten oli aika uudistua. Uusien tuulien keskellä on myös hyvä vähän tunnelmoida ja kertoa teille, mikä meille on olennaista.

uudetsivutuudetkujeet

Kuten olette varmaan jo huomanneet, visuaalisuus on meille enemmän kuin tärkeää. Haluamme tuotteidemme näyttävän tietenkin luonnossa syötävän hyviltä, värikkäiltä ja yksinkertaisesti herkullisilta, joten miksi pilata kokonaisuus huonoilla tuotekuvilla? Olemme koko historiamme ajan halunneet intohimoisesti kartuttaa kuvapankkiamme ja viimeinkin alamme olla siinä pisteessä, että kuvia on paljon ja tietenkin haluamme tuoda nämä avumme esiin sivuillamme.

Raikkaan ilmeen lisäksi meille on ollut aina erittäin tärkeää viestintä ja tekstit, joita tuotamme materiaaleihimme. Tietenkin pieni yritysjargon kuuluu vähän asiaan, mutta haluamme sen lisäksi tuottaa sisältöä, joka on muutakin kuin vain tyhjiä kehusanoja. Tietenkin vähän pitää kehua itseään, mutta haluamme kuitenkin nähdä, että pystymme seisomaan sanojemme takana, kun tarkastellaan tuotteitamme.

Kolmas yritysilmeeseemme liittyvä ja sydäntämme lähellä oleva asia on sosiaalinen media. Joka kerta, kun päivitämme jotain Facebook-tileillemme (MBakery ja Piece of Cake), emme voi kuin ihmetellä tykkääjiemme innokkuutta ja sitoutuneisuutta. Postaus hölmöstä henkilöstökuvasta saa hetkessä kymmeniä tykkäyksiä, mutta tykkäyksien lisäksi haluamme tuoda niin Instagram-tilillämme (mleipomo) kuin Facebookissakin murusia pienyrityksen toiminnasta. Välillä kaikki ei mene kuin Strömsössä, mutta välillä taas kolmen hengen johtoryhmän kokousta pidetään jokilaivoilla kaljatuoppi kädessä. Välillä jokainen laite leipomossa hajoaa samaan aikaan, mutta välillä henkilöstökuvauksesta ei meinaa tulla mitään, kun naurattaa niin paljon.

Mitä siis tästä opimme? Me haluamme olla nättejä, fiksuja ja vähän symppiksiäkin. Näinhän se menee, mutta oikeasti me olemme tosi symppiksiä, mutta emme aina niin fiksuja ja nättejä!

Joulutuotteista ja juhlakaudesta

Viimeksi hehkutin gluteenittomia tuotteitamme ja nyt puolestaan onnistuneen tuotekuvauksen jälkeen on pakko esitellä hieman tämän vuoden joulutuotteita.

Vuosi sitten vitriinimme niin leipomossa Mälikkälässä kuin kahvilassamme Piece of Cake:ssa oli täytetty kahdella varsinaisella joululeivonnaisella. Oma henkilökohtainen lempparini luumu-pipari ja glögi-juustoleivos niittivät kiitosta pitkin Turkua ja tästä syystä oli suorastaan kansalaisvelvollisuutemme pistää tänä vuonna vielä paremmaksi.

Mitä siis olemmekaan saaneet aikaan täksi vuodeksi? No tietenkin jotain mielettömän herkullista tietenkin!

Vitriiniämme koristaa tänä vuonna käsintehdyt konvehdit sekä macaronsit lahjarasioissa. Konvehteja ja macaronseja on moneen makuun, joten tässä on hyvä vaihtoehto perinteiselle siniselle konvehtirasialle.

Jos näiden tuotteiden lisäksi kaipaa jotain marjaista, on puolukkakori aika varma valinta. Olet jo ehkä maistanut mustikkakoriamme, joten tämä hieman jouluisempi versio sopii joulupöytään kuin nenä päähän.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: glögi-juustosta ja luumu-pipari –leivokset löytyvät tänä vuonna myös kakkuina.

Mitä tästä siis opimme? a) MBakeryn joulutuotteita voi vielä tilata b) näitä löytyy myös Kauppahallin Piece of Cake:n vitriinistä c) jos et tiedä, mitä ottaisit, meiltä saa myös lahjakortteja!

Hyvää joulua!

Erikoisruokavalioista

Erikoisruokavalioista

Saamme usein kyselyitä sähköpostiimme ja facebookiin erikoisruokavalioystävällisistä tuotteista ja kyselyt menevät usein näin:

“Tarvitsisimme gluteenittoman tuotteen, joka pitäisi myös olla laktoositon ja ei saisi myöskään olla sitrusta. Ymmärrän, jos tätä ei ole mahdollista!”

tai

“Haluaisin maidottoman tuotteen hääkakun kylkeen allergisille vieraille, mutta tätä ei ole kai mahdollista toteuttaa yhtä näyttävästi kuin hääkakkua?”

Ei huolta allergiset, tähän mennessä pystyneet vastaamaan näihin tiedusteluihin, että todellakin onnistuu!

Suurin osa herkuistamme sattuu meinaan olemaan jo valmiiksi laktoosittomia tai vähintään vähälaktoosisia. Tämän lisäksi gluteeniton tuotevalikoimamme on myös saanut uusia jäseniä ja kasvulla ei näytä olevan loppua.

Tähän mennessä olemme toteuttaneet niin maidottomia, soijattomia, gluteenittomia kuin vegaaneillekin maistuvia tuotteita ja ei, kenenkään ei ole tarvinut kärsiä annoskateudesta.

Eli seuraavan kerran, kun suunnittelet juhlia, älä stressaa! Meiltä saa kaikki tuotteet gluteenittomana ja valikoimastamme mustaherukka-marenki, tyrni-juusto, sitruunakuppi, mansikkaherkku, marengit, macaronsit sekä pienet bistro-piirakat ovat jo valmiiksi gluteenittomia.

Eli mikä sen juhlavampaa kuin tarjota samoja kauniita leivoksia jokaiselle vieraalle riippumatta ruokavalioista.

Kiireestä ja pääsiäisestä

Voi luoja, kun yrittäjän arki on kiireistä! Blogikin jäänyt viimeaikoina ihan syrjään, sillä pakolliset työtehtävät täyttävät päivät.

Positiivistahan tämä kiire on, sillä konditorialla on riittänyt vilskettä ja itselle tehdyt lupaukset kuten ”häämessujen jälkeen kiire kyllä helpottaa” ja ”tänään en ajattele työasioita” on kyllä rikottu hyvin moneen kertaan!

Kevään kiirettä lisäävät luonnollisesti myös lukuisat sesongit, kuten nyt käsillä olevat pääsiäinen, äitienpäivä ja valmistujaiset, mutta meidän kondiittorilla kiire on noussut potenssiin kaksi kiitos rakkaan kahvilamme Piece of Cake:n. Hopeareunus tällä kaikella hälinällä tietenkin on, sillä sehän on vain merkki tuotteiden hyvästä menekistä ja kahvilan menestyksestä.

Haluan vielä jakaa muutaman herkullisen tuotekuvan, jotka saimme aikaiseksi viimeisimmässä kuvaussessiossa Olli Lehdon kanssa. Kevät ei voisi näyttää ja maistua paljon raikkaammalta!

Terkuin

Ylityöllisestty kondiittori Mikko