Joulusta ja TEDx Turusta

Saimme kunnian osallistua muutama viikko sitten ensimmäiseen Turun TEDx-tapahtumaan. Osallistumisemme sai alkunsa entisestä ihanasta myyntipäälliköstämme Sannasta, joka kaiken muun lisäksi oli vapaaehtoisena järjestämässä tätä loistavaa tapahtumaa Logomossa. Mukaan itse tapahtumaan pääsimme siis kutsuvieraina yhteistyömme ansiosta.

Tapahtuma oli jaettu kahteen osaan ja kumpikin osio sisälsi mitä mielenkiintoisempia esiintyjiä. Osa esiintyjistä puhui suomeksi ja osa englanniksi ja nähtiinpä lavalla myös viittomakieltäkin. Aiheista sen verran, että omiksi lemppariksini nousi avaruus-tähtitieteen professori Esko Valtaoja uskomattomalla puheenvuorollaan maailmankaikkeudesta ja sen ainesosien synnystä (demonstroituna lego-palikoiden avulla). Eskon lisäksi ihailin suunnattomasti myös  Timo Santalan puheenvuoroa Ravintolapäivästä ja siitä, että yhteisöllinen kaupunkikulttuuri tarkoittaa joskus sääntöjen kiertämistä.

Väliaikana TEDxTurku hemmotteli vieraitaan salaattipöydällä ja vaikka ylpeys ei olekaan hyve, on pakko sanoa, että kohokohta väliajalla olivat kyllä MBakeryn leivokset.

Kahvipöydän leivokset olivat ehkä vielä herkullisempia kuin ulkonäkö antoi ymmärtää ja koko komeuden kruunasi tapahtumaa varten suklaasta valetut logo-koristeet.  Maistuivat ilmeisesti myös muillekin kuin oman talon väelle!

Näistä punaisista leivoksista toiseen ihanaan aiheeseen: joulu on aivan nurkan takana ja tämän vuoden joululeivokset ovat yksinkertaisesti tyrmääviä. Kuvauspäivä siis tuottanut tulostaan ja tässä näette satoa.

Uskomattoman mauton mainos vielä loppuun: Tilaa omasi jo tänään! Oikeasti kannattaa, sillä muuten voi jäädä ilman.

Mikko

Vastaa