Kansainvälisiä kakkupäivityksiä vol 2

Viimeksi olimme tämän blogin kanssa Berliinissä, mutta tällä kertaa kakku-excursiomme suuntasi kohti Kööpenhaminan vehreämpiä nurmia.

Kaikki on todellakin vihreämpää ja LÄMPIMÄMPÄÄ pohjoismaalaisten serkkujemme luona. Myös kakkurintamalla tuntui vaikuttavan hieman erilaiset tuulet.

Kahvilassa kuvaamiseen saa aina luvan, kun ilmoittaa kirjoittavansa blogia (kahviloitsijalle ei tosin kerrottu, että blogi kuuluu konditoriayritykselle). Kiintoisa piirre monessa kahvilassa ja konditoriassa olivat leivosten ja kakkujen malli, joka oli usein hyvin, paremman sanan puutteessa, piirakkamainen. Kakuissa ja leivoksissa näki siis paljon mallia, jossa pohja on perinteisen piirakkapohjan mukainen, mutta päällä on esim erilaisia rahkoja ja creemejä.

Kahvilassa puolestaan asiakkaana ollessamme, tyydyimme luomu-muffinssiin, ja blogistin seuralainen häpesi silmät päästään kuvaamisen määrää. Eiköhän tämä Instagram-kuvailu kuitenkin ymmärretä erittäin hyvin trendikkäässä Köpiksessä?

Kahviloista jalkauduimme tekemään kenttätutkimusta myös tavaratalojen leivos-osastoille. Hämmästyin suuresti tarjonnan ja tyylien laajuutta, sillä modernien leivosten vieressä oli hyvin perinteisiä ja melkein masentavia leivoksia ja keksejä. Hieman sama loppupäätelmä kuin aikaisempienkin kakkujen ja leivosten kanssa: Suomessa näkee kakkurintamalla paljon selkeämpää ja pelkistetympää linjaa enemmän. Matkalla täytyy muistaa myös suolainen ruokahuolto ja sitä tarjosi Bio Mio niminen luomuruokaan erikoistunut ravintola, joka löytyy ruokahifistelijän keitaalta, Meatpacking Districtiltä.

Kiitos mielenkiinnostanne kanssamatkustajat ja nyt uskomattomiin uutisiin:

MBakery on saavuttanut taaperoiän eli mittarissa on yksi kokonainen vuosi!

Vastaa