Historia

Mikko Hietala, turkulaisen konditorian MBakeryn sielu, tiesi jo leipomoaan perustaessa kesällä 2012, että oma kahvila täytyy saada ja pian.

Kiireisenä tuoreena yrittäjänä aika on kuitenkin hyvin niukka resurssi, joten kahvilaan tarvittaisiin yhtiökumppani, joka pyörittäisi kahvilan arkea.

Mikon ystävä Katja Nurmi alkoi puolestaan hiljalleen lämmetä Mikon heittämälle villille idealle: Heittäydy yrittäjäksi ja avataan yhdessä kahvila. Villistä ideasta alkoi muovautua järkevä liiketoimintasuunnitelma, sillä ravintola-ala ja yrittäminen olivat jo pitkään olleet Katjan haaveissa.

Kiihkeä melkein puoli vuotta kestänyt liiketilan metsästäminen alkoi viimein tuottaa tulosta keväällä 2013, ja kesällä se oli jo varmaa: Ensimmäinen MBakeryn kahvila avattaisiin syksyllä Turun perinteiseen Kauppahallliin, jonne oltiin tekemässä remontin avulla kasvojenkohotusta. Tästä alkoikin raivoisa tilan suunnittelu, remontointi, tuotteiden ideointi ja työntekijöiden etsiminen.

Nyt ollaan jo tilanteessa, jossa hullusta ilmaan heitetystä ideasta on päästy avoimeen kahvilaan, jolla on ihania asiakkaita ja kiiteltyjä tuotteita. Maaliskuussa 2015 kahvilan maine kasvoi MBakeryn voittaman Suomen paras leipomo –tittelin myötä ja tämä on tietenkin tuonut mukavaa säpinää myös kahvilaamme!

Piece Of Cake - Historia

Matkan päätepiste ei tietenkään ole vielä tässä, sillä jatkuva kahvilan herkkujen kehittäminen, mutta toisaalta myös uudet haasteet ovat kiikarissa.

Vastaa